Bioenergi Tønder Holding ApS

Baggrund

Nyhedsbrev 

Sponsorer

Samarbejdspartnere

Kontakt os 

ForsideIntranetElektrolyse/H2ReferencerNyhederBiogasBiodieselBioethanolFlydende biogasRapporterLinksSponsorer
Se alle aktiviteter HER
Et nyt fyrtårn for en dansk bioprocesindustri

Sønderjysk Landboforening offentliggør bioethanofeasibility- og koncepstudiet den 13. dec. 2004 i Tønder.

F.eks. har nogle af de ypperste indenfor bioforskning (Prof. Birgitte K. Ahring, Jens Nielsen og Per Halkjær fra henholdsvis DTU og AAU i en artikel offentliggjort i Ingeniøren d. 18.6.2004) skrevet følgende omkring projektet: ”I Sønderjyllands Amt er der startet et projekt omkring etablering af en bioethanolproduktion baseret på hvede. Dette projekt kan være afgørende for at sikre en udvikling af procesanlæg i Danmark, hvilket kan føre til fremstilling af en lang række forskellige produkter ved hvid bioteknologi. Det kan omfatte alt fra bioethanol til mere højværdiprodukter, der kan anvendes som levnedsmiddelingredienser og lægemidler.

Såfremt dette projekt ikke opnår den fornødne støtte i Danmark, er der mulighed for, at den udvikling, som nu er sket på verdensplan, vil gå forbi os. Vi har i Danmark ellers haft stærk tradition for, at udnytte eksportmarkedet omkring vedvarende energi – tænk på vindmølleområdet.

Vi har en unik mulighed for at placere os i front i denne udvikling. Det bliver en industriel produktion, baseret på fornybare ressourcer, som vi selv er herre over – og ikke ressourcer fra dinosaurernes tid, som vi langsomt forbruger”.


CO2 Neutralt website  Bio Energipark Tønder
BET ApS, Nørremarken 1, 6280 Højer - CVRnr. 32080030-Tlf. +45 29879874 E-mail: