Bioenergi Tønder Holding ApS

Baggrund

Nyhedsbrev 

Sponsorer

Samarbejdspartnere

Kontakt os 

ForsideIntranetElektrolyse/H2ReferencerNyhederBiogasBiodieselBioethanolFlydende biogasRapporterLinksSponsorer
Se alle aktiviteter HER
Energi-styrelsen erkender fejl

Ingeniøren/net 04 08 17

Energistyrelsen genovervejer sit nej til biobrændsel
Professor og leder af BioCentrum ved DTU Birgitte Ahring siger i dag (tirsdag.red.) til radioavisen, at konklusionerne i regeringens "Redegørelse om implementering af EU's biobrændstofdirektiv" fra juni 2004 "ikke tager højde for perspektiverne ved at producere bioethanol på billig overskudsmasse".
Også Ingeniøren kastede allerede i fredagens udgave et kritisk søgelys på regeringens afvisende holdning til biobrændsel.

Ved denne lejlighed fremhævede Birgitte Ahring bl.a., at Danmark har alle forudsætninger for at komme forrest, når det drejer sig om ethanol fra biomasse.
Det strider mod regeringens redegørelse, der konkluderer, at biobrændstof næppe er en større fordel for miljøet.
Oven på Birgitte Ahrings udtalelse til radioavisen i dag har Energistyrelsen udsendt en pressemeddelelse, der forsøger at mane sagen til jorden og – på baggrund af professorens udtalelse til radioavisen – bl.a. fastslår: "Der er imidlertid ingen modstrid mellem Birgitte Ahrings udtalelser og regeringens redegørelse om biobrændsler".
Ikke desto mindre vil Energistyrelsen i lyset af Birgitte Ahrings udtalelser nu igen kontakte hende for at revurdere "perspektiverne for nedbringelse af omkostningerne ved produktion af bioethanol" – og dermed sit nej til biobrændsel.


CO2 Neutralt website  Bio Energipark Tønder
BET ApS, Nørremarken 1, 6280 Højer - CVRnr. 32080030-Tlf. +45 29879874 E-mail: