Bioenergi Tønder Holding ApS

Baggrund

Nyhedsbrev 

Sponsorer

Samarbejdspartnere

Kontakt os 

ForsideIntranetElektrolyse/H2ReferencerNyhederBiogasBiodieselBioethanolFlydende biogasRapporterLinksSponsorer
Se alle aktiviteter HER
 

Bioethanol - CO2 neutralt brændstof

Bioethanol er fremstillet ved gæring af kulhydrater fra plantemateriale. De mest lovende råstoffer er melasse, der er et biprodukt fra sukkerproduktion. Også halm/gylle kan indgå ved produktion af bioethanol.

Bioethanol kan primært bruges til iblanding i benzinen, eller ren bioethanol kan bruges som brændstof til såvel dieselmotorer som specielle benzinmotorer.

Eksisterende benzindrevne personbiler kan uden modifikationer køre med op til 10 pct. ethanol blandet i benzinen. Derudover producerer f.eks. Ford de såkaldte FFV-biler (Flexible Fuel Vehicles), som uden mekanisk omstilling kan køre på bioethanol i alle blandingsforhold 0-100 pct. Det er også muligt at iblande bioethanol i dieselolie ved anvendelse af emulgatorer. I 2001 påregnes iværksat forsøg med diesellastbiler, der uden modifikation af motorerne skal køre med 10 pct. blanding af bioethanol i dieselolien.

I Brasilien har bioethanol været anvendt i årtier, og flere hundrede tusind almindelige benzinbiler af gængse mærker, blot med modificeret karburator, kører på 100 pct. bioethanol.


CO2 Neutralt website  Bio Energipark Tønder
BET ApS, Nørremarken 1, 6280 Højer - CVRnr. 32080030-Tlf. +45 29879874 E-mail: